Kanadai cowboy

A blog a kanadai cowboy (aka Tóth Viktor) élményeit és benyomásait valamint adott esetben agymenéseit írja le a nem is olyan távoli Kanadából és -ról.

Utolsó kommentek

2010.09.16. 18:11 kanadai cowboy

háztáji - élmények mozgóképekben

Élmények mozgóképekben

A Kanadai cowboy hideg, esős tájat szemlélve köszönti olvasóit. Sajnos a vadpulykák sem mutatkoztak ma reggel - vicces látványuk enyhíthette volna a kellemetlen őszi idő okozta nyomottságot. Szerencsére a közzé tenni kívánt kisfilmek még az elmúlt napok napos és megnyugtatóan őszies hangulatát adják vissza. Azon túl remélhetőleg valamit abból a végtelen nyugalomból is, amit a cowboy a teraszon időzve érez, hallgatva a különböző madarak és egyéb állatfajták hangjait, amikor éppen nem esik az eső.

A cowboy a minap - igaz már néhány pohár bor elfogyasztása után és szemüvege híjján - olyannyira elkényelmesedett gondolataiban a teraszon, hogy el is feledkezett a szúnyogháló alig látható, de mégis határozottan érzékelhető jelenlétéről a szobába visszafelé jövet - nem csekély (kár)örömöt okozva a ház lakóinak és vendégeinek a látvánnyal...(Panni konkrétan  órák múlva is ezen röhögött..., de ezen már én sem csodálkozom). A videókat elnézve az olvasó is könnyen beláthatja, hogy a leírt elmélázás nem alapok nélküli, hiszen a táj és a környék tényleg nagyon nyugis...

Relax ~ Flóra és fauna 2.

Ide kapcsolódik és talán nem is igényelne külön címet, hogy a cowboy észrevetelei alapján a környékbeliek imádnak a természet szépségein elmélkedni. Erről többek között a házak kertjében, vagy akár a folyóparton - látszólag magányosan - elhelyezett karosszékek árulkodnak. Ami az itteni családot illeti, ők egyrészt két fából készült kényelmes széket helyeztek az udvar előtti kert szélére, valamint egy kis tűzrakóhelyet, így ősszel is élvezhetik a környező erdő pihentető látványát. Ha mindez még nem lenne elég, az imént említett teraszon - ennek munkálatai egyébként az egyik videón is láthatóak - egy úgynevezett forróvizes kádat (magyarul: jacuzzi) is építenek, hogy a természetben való gyönyörködést a hóesésben is élvezhessék. Azt hiszem erre mondják, hogy 'tudnak élni...'

És akkor a beígért videók - sajnos az 'almost peaceful moments - majdnem békés pillanatok' című videónál éppen a kisfilm végi poén nem hallható, tudniillik, hogy Panni váratlanul beletüsszent a pilllanat szépségébe...

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

(A kommentelőknek köszönöm a bátorítást és a visszajelzést - és hogy egy kicsit kedvet csináljak a várakozáshoz elmondom, hogy - a következő bejegyzésemből az is kiderül, hogy mi áll szemben azzal a nagy nyugalommal, amiről az imént írtam, valamint arra is választ kaptok, hogy miért nem megy mindig olyan simán a blog írás...)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://cadcwb.blog.hu/api/trackback/id/tr282301131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HCmami 2010.09.18. 17:03:41

Nagyon szépek a képek, tény, hogy a variót, más néven zoomot lehetne kicsit visszafogottabban is alkalmazni. Csak így tovább! Gondolom idővel eljutsz a zenei aláfestésig, neadjisten hangalámondásig.

Várjuk a további mesét és képeket.
Puszi: naki?

kanadai cowboy 2010.09.19. 14:51:26

@HCmami: Hello és köszi a kommentet! A zoom tényleg kicsit béna, de majd alakul; zenét már most is tudtam volna alá tenni, csak szerettem volna hallatni a természet hangjait - na és Pannika tüsszentését... :-)
süti beállítások módosítása