Kanadai cowboy

A blog a kanadai cowboy (aka Tóth Viktor) élményeit és benyomásait valamint adott esetben agymenéseit írja le a nem is olyan távoli Kanadából és -ról.

Utolsó kommentek

2010.09.30. 16:44 kanadai cowboy

Arról, hogy miért nem írok mostanában...

Tényleg arról és csak röviden

A másik beharangozott témám - elejtett félmondatom - arra vonatkozott, hogy korábban a család által beígért kocsival kapcsolatosan (is) vannak fennakadások. Nem akarok panaszkodni, meg nyavajogni, mert nincsen rá igazán okom, de ez megint egy kicsit borzolta az idegeimet. Az a tény, hogy még mindig nincs kocsink csak kis mértékben zavaró ahhoz képest, hogy kiderült újra kell vizsgáznunk autóvezetésből a még otthon kiváltott nemzetközi jogosítványunk ellenére.

A dolog a kötelező felelősségbiztosítással és főleg az itteni biztosítótársaságok lobbitevékenységével kapcsolatos. Hogy kocsit vezethessünk itt Ontario tartományban - 90 napig - elegendő a nemzetközi jogosítvány megléte. Ahhoz azonban, hogy az autón, - amit a család fog Panninak biztosítani, hogy be  tudjon járni dolgozni, - biztosítás legyen, szükséges, hogy nekünk helyi jogosítványunk legyen. Ez pénzbe és időbe kerül, amit nekünk kell kifizetni. A család szerint még így is összetehetjük a két kezünket, mert nemzetközi jogsi nélkül egy évig autóba sem ülhetnénk... Szóval száz szónak is egy a vége most pénteken Orangeville-be megyünk, hogy megírjuk a G1 tesztet, ami a mi kresz tesztünknek felel meg. Mindez 125 dolcsiba fáj majd fejenként, de ha esetleg nem sikerül állítólag egy csekély összegért - for a small fee - újra próbálkozhat a dolgozó és talán nem kell az egész díjat újra befizetni. Ez meg magyar ésszel nehezen elfogadható, hiszen így nem lehet kellőképpen hatékonyan lehúzni pénzzel az embereket.

Szóval ezért bírom Kanadát, tudod azok a kis különbségek... :-)

Bocs srácok, de most mennem kell tanulni.

Ja igen, ez a förmedvény itt alul, még bőven a személyautó kategóriába tartozik...

Állítólag a kocsi, amit ideiglenesen kapunk, - hogy Panni be tudjon járni dolgozni - csak egy kicsivel kisebb ennél...  Szülők: No para! úgyis nekünk kell vezetni :-) Amúgy meg ezek a méretek megszokottak errefelé.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://cadcwb.blog.hu/api/trackback/id/tr752335024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HCmami 2010.10.01. 01:18:21

Praktikus dolog egy ilyen kocsi. Ha véletlenül elgázolnátok egy grizzlymedvét, csak földobjátok a csomagtartóra (vagy mire), és mentek is tovább. De az én gyengélkedő Citroenem mentésére is alkalmatos lenne. Drukkolok nektek a kreszvizsgához. Abban meg úgysem tudtok megakadályozni, hogy parázzak - szülőtársaimmal egyetemben -, de nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre. Hajrá!
Netuddki
süti beállítások módosítása