Kanadai cowboy

A blog a kanadai cowboy (aka Tóth Viktor) élményeit és benyomásait valamint adott esetben agymenéseit írja le a nem is olyan távoli Kanadából és -ról.

Utolsó kommentek

2011.02.24. 18:36 kanadai cowboy

Tél, Tavasz, Nyár, Ősz, Tél - (Szomszédok)

A kanadai cowboy ezzel a transzformált filmes utalással köszönti téli álmából riadva a kedves, valamint a bejegyzés tényétől meglepett Olvasót. A kimaradás okait sejtelmesen mellőzve elmondom, hogy azért nem írtam eddig, mert nem volt miről. Ezt leginkább az alábbi képpel kívánom illusztrálni, amit valamiért tarrbélásnak neveztem el...

Tél van és ez itt állandó jelző esetünkben, mivel a hazai ingadozó viszonyokhoz képest meglepően egysíkú itt a fehér évszak. Sokan riogattak korábban és riogatnak alkalomadtán most is itteni magyar ismerőseink a fogcsikorgató kanadai téllel, melynek egyhangúságát korántsem éljük meg rosszul, hiszen ehhez legalább lehet alkalmazkodni. Többnyire hó van, de nem latyak, hideg, de nem elviselhetetlenül az. A város - pontosabban Halton Hills - elég jó a hóeltakarításban, mert a fentieknek megfelelően felkészült arra, ami télen várható: a hóra és annak eltakarítására. Hatalmas - sószóró szerkezettel támogatott - hókotrókkal járják az utakat és kisebb markolókkal a járdákat is, ha tehetik. Mindezt eléggé naprakészen és persze közpénzből.

Egyébként itt is elindult az a tendencia, hogy egyre enyhébb a tél és kevesebb a hó, de hál'Istennek ez az év kivétel. Azért az öröm részemről, mert vállsérülésem sajnos - és hát nem is annyira sajnos - pizzás karrierem végét is jelentette, így egyedüli munkalehetőségként alkalmi hóeltakarítási munkák kínálkoznak, melyek ugyebár a kutya vacsorájához hasonlatosan bizonytalanok. Ennek azonban  vége! Mármint a bizonytalansági tényezőnek a kutya vacsoráját illetően. Hetente kétszer újdonsült ismerőseink - Marie és Matt - Rhys (ejtsd: ríísz) nevű fiatal, ám nagy testű, kávé színű Labrador retriever kutyájára vigyázok, valamint hadtápjáról is gondoskodom déli sétáját követően. Rhys szófogadó, ám - fiatal korából eredően - bohóságokra hajlamos jószág. Ezt tegnap több alkalommal is demonstrálta: előbb Pannit akarta meghágni, majd a pulcsimra fanyalodott - konkrétan unott pofával nyamnyogta - utóbb váratlanul nálam is bepróbálkozott...a képen éppen - békésen - szunnyadó vadállat.

 Néhány hete kezdődött legfrissebb barátságunk azzal a fiatal párossal, akikkel egy hete a - szintén szomszédos - ír kocsmában beszélgettünk, iszogattunk - akkor először tervezett módon. Ők decemberben költöztek a városba, így akkor még nem tudtuk, hogy kezdeti szóbaelegyedéseink akalmával ők mint új szomszédok üdvözöltek minket - ugyancsak új szomszédokat. A múlt heti kocsmázást tegnap egy vacsorameghívás követte a részükről - ami nagyon kedves gesztus. Én ugyancsak barátságból ajánlottam fel, hogy időnként szívesen elviszem sétálni a kutyust, amit ők továbbfejlesztettek egy fizetős szolgáltatássá - tudniillik fizetnének is  a pesztrálásért. Mivel ez a munka sokkal állandóbb, mint a hólapátolás, és mivel ők mindenképpen felfogadtak volna valakit, hogy sétáltassa Rhyst, így elvállaltam a megbízást, amit jövő héten fogok kezdeni.

Matt és Marie egyébként hobbifotósok és egyre inkább profi fotósok is, amennyiben idén elindították saját vállalkozásukat is e téren (http://www.mmfotografie.ca). Matt egyébként jó grafikusi képességekkel rendelkezik, ezért felajánlotta, hogy kicsit vizuálisan feltuningolja az önéletrajzomat. Marie főállásban általános iskolai tanárnő, de ő sem az az unalmasan savanyú típus - másodállásban ún. dirtysheet-eket árul. Sajátosan egyedi ötletüknek megfelelően unokatestvérével olyan lepedők forgalmazását kezdik hamarosan - persze szigorúan nevük inkognitóban tartásával - amelyeken ügyfeleik meztelen - és életnagyságú!!! - fényképe látható. Mindezt erotika kiállításokon árulják - kíváncsi vagyok milyen sikerrel. Mindketten művelt, barátságos és intelligens emberek - nagyon örülünk, hogy a szomszédaink egyben a barátaink is lehetnek. Addig is álljon itt egy fotó róluk és  a fagyos téli széltől kipirosodott arcú ;-) Panniról.

Jövő héten rajtunk a sor, hogy viszonozzuk a vacsorameghívást, amit egyben az tesz lehetővé, hogy a közelmúltban kaptunk - hála kedves ismerősünknek, Gyuszinak - egy étkezőasztalt, valamint - az IKEÁnak hála - székeket is vásároltunk hozzá. Ennek eredményeképpen egész pofásan tudunk asztalhoz ültetni, akár 6 főt is, szóval Rhys el is hasalhat vacsi után... Most szólj(atok) hozzá! :-)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://cadcwb.blog.hu/api/trackback/id/tr852688080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbj 2011.02.27. 13:31:56

Azta, nagyon ott van az asztalotok, az embernek kedve támad kipróbálni:) Meg amúgy is, tök jól rendeztétek be a lakást. A szomszédok is szimpatikusnak tűnnek a kép alapján (is), Rhys meg hát... khm, bájos:))

kanadai cowboy 2011.02.27. 13:38:28

A kipróbálásról jut eszembe, hogy asztalra csapni csak meggondoltan lehet, mivel egy üveglap a teteje... Köszi, de lakberendezés ügyben még akad tennivaló bőven...

HCmami 2011.02.27. 17:46:43

Háromszoros hurrá a cowboynak, hogy felébredt téli álmából, és tovább szórakoztatja az ő kis közönségét. Mit mondjak, a kutya igen tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik. Az első sétáitoknál, azt javaslom, a bal kezedre tekerd a pórázt, nehogy kiszakítsa az éppen csak rendbe jött jobb válladat a helyéből. És igyekezzetek messze elkerülni minden lazább erkölcsű kutyahölgyet! Az asztal nagyon tutkó, meg a székek is. Engem is elbírnának? Ez talán előbb-utóbb kiderül...

kanadai cowboy 2011.02.27. 17:54:02

@HCmami: Ami a kutyust illeti, néha biztosan próbára tesz a pedagógiai képességeimet. A székek strapabíróságáról az IKEA annyit mond, hogy két hét használat után húzza meg a kedves felhasználó a csavarokat. Ezt ma megteszem, úgyhogy jöhetsz/jöhettek bátran! :-)
süti beállítások módosítása