Kanadai cowboy

A blog a kanadai cowboy (aka Tóth Viktor) élményeit és benyomásait valamint adott esetben agymenéseit írja le a nem is olyan távoli Kanadából és -ról.

Utolsó kommentek

2013.02.26. 20:32 kanadai cowboy

A hal nem hall, de lát...

Üdv mindenkinek, már aki még csekkolja ezt a blogot egyáltalán ennyi kimaradás után. A csendnek persze több oka is van, röviden csak azt említeném meg, hogy a munka és az élet egyéb teendői miatt elmaradtak az írások. Néha azért, mert nem volt miről írni, néha azért, mert nem volt mikor és néha pedig azért, mert ellustálkodódott a dolog.

Utóbbiért bocs, de a cowboy is ember vagy állat vagy mi. Fogjuk fel ezt a több hónapnyi kimaradást úgy, hogy ez most a javulás egyik -majdnem- kézzel fogható jele és ugye javulna az ember, de nem olyan könnyű az faluvégen... (Durr!)

Szóval az egyik legrégebb ideje elmaradt írásom -eleddig írástervem- pont az ide is kapcsolódó Advanced Taxidermy-hez kötődik. Ugyanis Panni munkaadói gyakran invitálják -inkább kötelezik- arra, hogy Chase-zel olyan kiállításokra, show-kra menjenek, ahol a papa, Shawn cége, az Advanced Taxidermy is képviselteti magát. Mivel a Chase-t -és közvetetten Pannit- támogató alapítványi adományok nagyrészt az apa kapcsolati tőkéje révén, értsd: tehetős ügyfélköréből kerülnek ki, ezért a Chase-zel az ilyen kiállításokon foglalkozó Panni mégcsak azt sem mondhatja könnyen, hogy inkább nem vesz részt, mert ezzel valamilyen módon maga alatt vágná a fát. Az más kérdés, hogy az esetek többségében a kisfiú sem lelkesedik ezekért a programokért, de őt meg pont nem kérdezi erről senki.

Szóval fentebb vázolt okok miatt pár hete sikerült részt vennünk az idei Tavaszi Hal- és Hajó Kiállításon, ami a torontoi nemzetközi repülőtér közelében került megrendezésre egy erre szakosodott rendezvényközpont egy csarnokában. A cowboy-nak ez csak annyiban jelentett kötelező programot, hogy ott jól kipróbálhatta újdonsült videó kameráját, aminek egyenes következménye ez a kis videó blog. Jó szórakozást!

Az első videón (Advanced Taxidermy) Shawn-ék cégének a standja és néhány kiállított állat látható. Egyébként Shawn műhelyében számtalan ilyen kitömött állat látható, amiről komoly képanyagom is van, csak most nem akarom nagyon bő lére ereszteni ezt az anyagot...

A második klipen (Toggy Boat1) egy olyan távirányítású mozgó kis hajót ölelget Chase, amit egy bácsi irányított a háttérből és aki egy head-set-et is viselt, így a kishajó interaktív beszélő játékként szórakoztatta a kiállítás gyermek közönségét. Zseniális ötlet.

A következő videón egy kutyus látható -érdekes módon nagyon sok négylábú volt a show területén, mivel ezt a rendezvény szervezői -a gyermekek és kutyabarátok nagy-nagy örömére- nem tiltották. A képen látható kutyust -politikailag nem túl korrekt módon- Gipsy-nek (azaz Cigánynak) hívták, gondolom a színe miatt és meg is fordult a fejemben, hogy vitát indítok arról, hogy ez nem nagyon kóser, de nagylelkű voltam inkább, mert a súlyosan részeg orosz arisztokratákról szóló vicc poénjához hasonlóan azt gondoltam: ''Hagyd! Úgyse értenék...''

Ezután Chase-t és Pannit láthatjátok 'munka' közben. Chase egyébként pár lépést (egyetlen) egy bot segítségével is megtett önállóan a nap folyamán, csak inkább ezt a videót választottam, mert ez hosszabban mutatja, hogy hogyan jár a kissrác mostanában.

A Fishing 2 nevű videóban apa és fia horgászik, tulajdonképpen sikerrel. Volt egy másik -egy nagyobb- medence is, ahol igazi -de kis méretű- pisztrángokat lehetett csalival fogni. A kifogott példányokat persze visszadobták...

A következő videó (Ability Booth) egy olyan szervezet standjának a képével indul, akik kimondottan sérült emberek számára működtetnek horgász egyesületet. Így is lehet.

A General Show 3 című videóban egy házi húsüzem termékei láthatóak és voltak kóstolhatóak. Felhívnám a figyelmet a Gipsy szalámira... hát igen, itt még a közelmúltbeli roma fiaskó után is a kulinária a fő asszociáció, ami jó.

Az alábbi kettő videóban a hüllő-fóbok ne figyeljenek, mert az első rövid videóban a torontói Reptília nevű terrárium krokiját mutatják be Chase-nek, aki sérült volta miatt, meg gondolom azért, mert a szüleiket ismeri a kiállítók többsége mindig különleges bánásmódban részesült az expón. Ez egyfelől érthető és indokolt, másfelől hosszú távon biztosan nagyon elkényezteti majd Chase-t, hiszen ennek már most is mutatkoznak a jelei, de ez most inkább egy kevésbé filozófikus blog (vagy mégsem?!)...
amit az utolsó, óriás halas kisfilm zár, ahol Chase megpróbál benézni a hal belsejébe a száján keresztül, ugyanis a hal nem hall, mert nincs füle, meg egyébként is hülyén nézne ki, meg aquadinamikai szempontokból is erősen aggályos lenne kérem! Vizslát!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cadcwb.blog.hu/api/trackback/id/tr515105341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása